HDPE

De voordelen van HDPE

Het materiaal HDPE wordt vandaag de dag voor verschillende doeleinden gebruikt. Het heeft namelijk veel voordelen. Zo is HDPE een sterk en slagvast materiaal, is het uv-bestendig en heeft het een hoge chemische bestendigheid. Dat maakt deze kunststof de ideale basis voor boten, vooral wanneer je op zoek bent naar een boot die weinig onderhoud vergt. Ben je benieuwd naar welke voordelen HDPE precies te bieden heeft en wat er allemaal van dit materiaal gemaakt kan worden? Ontdek het hier.

Wat wordt er gemaakt van HDPE?

Omdat HDPE een sterk en waterafstotend materiaal is, kan het voor allerlei doeleinden worden gebruikt. HDPE bewerken is bovendien relatief eenvoudig en veilig. Het materiaal kan omgesmolten worden en zo allerlei vormen aannemen. Je komt HDPE in het dagelijks leven regelmatig tegen. Zo worden plastic flessen, verpakkingen van verzorgingsmiddelen, containers en emmers vaak van dit materiaal gemaakt. Verder komt het voor in speelgoed, auto's en computers. HDPE kan ook in een zachtere vorm gebruikt worden, wat het geschikt maakt voor vuilniszakken en plastic tassen. Tegelijkertijd is het sterk genoeg om te gebruiken voor producten die lang mee moeten gaan, zoals kunststof boten. Een HDPE boot is tegen weer en wind bestand en blijft jarenlang mooi.

Wat zijn de voordelen van HDPE?

Het is duidelijk dat HDPE allerlei toepassingen heeft, maar waarom grijpen fabrikanten zo graag naar dit materiaal? Dat is niet voor niets. De afkorting HDPE staat voor hoge dichtheid polyetheen. Er is ook lage dichtheid polyetheen: LDPE. Deze HDPE types zitten net wat anders in elkaar, maar zijn wel makkelijk en veilig te recyclen. Dat is een van de voordelen waar je van geniet wanneer je voor deze kunststof kiest. HDPE heeft ook nog een aantal unieke kwaliteiten: • Het is erg slagvast • Het is lichter dan water • Het is onderhoudsvrij • Het is makkelijk te lassen • Het is bestand tegen kou • Het is bestand tegen uv-straling Dat maakt HDPE het perfecte materiaal voor boten.

Bootje kopen? Bij Kunststofboten.nl!

Snel contact? Bel ons!

  • +31 (0)413 420974
© 2023 Kunststofboten.nl. Powered by Wecommerce.
Add to cart