Voordelen HDPE
Geen categorieënInfo

De voordelen van HDPE als materiaal

Voor onze kunststof boten maken wij gebruik van het materiaal HDPE, en dat doen we niet voor niets. Dit materiaal biedt namelijk een hoop voordelen, vooral voor boten die ingezet worden voor verhuur. Als je een boot inzet voor de verhuur wil je natuurlijk dat deze lang meegaat en niet al te veel onderhoud vergt. Dan is HDPE zeker de beste keuze!

Wat is HDPE?

De afkorting HDPE staat voor Hoge Dichtheid Polyetheen en het is één van de meest gebruikte kunststoffen ter wereld. Het is een erg duurzame kunststof, één van de meest duurzame die er wordt gemaakt zelfs. HDPE wordt gemaakt van polyetheen dat uit aardolie wordt gewonnen. Ongeveer 25 procent van al het geproduceerde polyetheen valt onder HDPE kunststof.

HDPE boten hebben weinig onderhoud nodig

Een groot voordeel van boten van HDPE is dat ze erg onderhoudsarm zijn. Dat is natuurlijk ideaal als je de boten wil gaan inzetten voor verhuur, want je wil niet te veel tijd en geld kwijt zijn aan onderhoud en reparaties. Je kunt er lekker lang mee blijven varen zonder dat de kunststof boot onderhoud nodig heeft. Ook het schoonmaken van de boten kost weinig tijd. Onderwaterplanten en pokken hechten zich slecht aan het gladde HDPE, waardoor ook de buitenkant van de boot veel schoner blijft. Daarnaast is het materiaal niet vatbaar voor osmose. Osmose is een reactie die ontstaat doordat water, een in wateroplosbare stof en de gelcoat of het verfsysteem van je boot in aanraking komen met elkaar. Hierdoor gaat het water langzaam de gelcoat en de lagen daarachter binnendringen. Met een kunststof boot loop je geen risico op osmose!

Andere voordelen van HDPE als materiaal

HDPE is een perfect materiaal voor boten, het is namelijk lichter dan water en drijft dus al uit zichzelf. Daarnaast is het 100% recyclebaar en dus beter voor het milieu dan andere materialen die gebruikt worden voor het produceren van boten. Het is ook goed en sterk te lassen, waardoor er stevige boten mee gemaakt kunnen worden die enorm slagvast zijn en niet zomaar gaten op zullen lopen. In de winter hoef jij je ook geen zorgen te maken om jouw kunststof boot, HDPE is namelijk vorstbestendig. Bij lagere temperaturen wordt het materiaal wel wat brosser, maar het is toch verstandig om de boot bij vorst op het droge te trekken. Ook zijn de kosten van HDPE en de productie ervan relatief laag. Ten slotte kunnen onze HDPE boten snel worden geproduceerd, aangezien het materiaal CNC gefreesd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bootje kopen? Bij Kunststofboten.nl!

Snel contact? Bel ons!

  • +31 (0)413 420974
© 2023 Kunststofboten.nl. Powered by Wecommerce.
Add to cart